Lyxig currypytt

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Det bästa med currypytt är att man kan ha i nästan vad som helst som man tycker om. Här har jag valt att publicera min egen favorit, äkta vardagslyx-pytt! (ursäkta mig att jag skriver pasta penne i ingredienserna fast har vanliga makaroner på bilden, men man får ta vad man har, hoppas ni inte misstycker)

Ingredienser

  • 2-3 msk curry
  • 1 purjolök
  • 2 paprikor (helst en röd och en grön)
  • ½-1 liten zucchini
  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g pasta penne
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta pastan på kokning, men börja inte för tidigt då den lätt blir klibbig och tråkig om den får vänta "på tork" för länge.
    2. Hacka kycklingen i lagom stora bitar (inte för stora så de tar för lång tid att steka), finhacka purjolök och hacka paprika och zucchini. Börja med att steka upp purjolöken tillsammans med curryn i en stor panna/gryta innan du tillsätter kycklingen och grönsakerna och stek på mellanhög värme (är det för högt kan det lätt brännas vid och är det för lågt riskerar köttet att torka ut och bli tråkigt) tills du ser att kycklingen är klar och grönsakerna börjat mjukna något. Du kan lätt avgöra om kycklingen är klar genom att skära en på mitten och se så att den inte är rosa. Vid det här laget bör du ha pastan färdigkokt och avrunnen och bara till att blanda i pannan! Var försiktig så att du inte spiller! Det är lätt att pannan/grytan blir överfull av pastan.
    3. Tips: Istället för att vela med en överfull stekpanna kan du ha en stor värme-fast skål/uppläggningsfat att hälla över pytten i!
    4. När du har vänt ner pastan i curryblandningen är det bara att servera!
    5. Inspiration: Istället för kyckling kan man ha kassler t.ex. Man kan ha i äpple som gör sig utmärkt tillsammans med curryn! (Jag föredrar sura äpplen som "Granny Smith") Övriga grönsaker efter smak!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben