Lyxig fläskfilégratäng med getost

Serverar: 4 portioner

En riktig festrätt med dubbla skivor fläskfilé fyllda med paprika, mozzarella, gratinerade i en läcker sås med getost. Medan du gör annat lagar sig maten i ugnen. Passar till både vardag och fest!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 800 g
  • 1 kula mozzarella, 125 g
  • 2 inlagda paprikor
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Smör till stekning
  • 150 g färska champinjoner
  • 4 salladslökar
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl olivolja
  • 2-3 tsk senapspulver
  • 2 dl färska örter, t.ex. basilika, persilja
  • 2 dl grädde
  • 175 g getost
  • Servering
  • Sallad
  • Nykokt pasta eller klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela filén i 4 bitar. Skär ett snitt i mitten på varje bit nästan igenom. Vik ut och banka ut, mellan plastfolie, till dubbel storlek. Skär mozzarellan i 4 skivor. Fördela paprika och mozzarella på ena halvan av varje filébit och vik över den andra. Salta och peppra. stek de fyllda filéerna i lite smör tills de blir gyllenbruna på bägge sidor.
    3. Skiva svamp, salladslökar och rädisor, lägg i en bunke. Ringla oljan över och blanda med senapspulvret. Krydda med salt och mald svartpeppar. Blanda ner örterna.
    4. Koka ihop grädden tills den tjocknar något. Smula eller dela getosten, skär eventuellt bort kanten, i mindre bitar, blanda ner i såsen och rör tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Varva köttet med svamp, lök och rädisor i en lättsmord ugnsform och häll såsen över. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.
    6. Servera gratängen rykande varm med en sallad och nykokt pasta eller klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben