Lyxig Granola

Serverar: 6 portioner

Färdigköpt musli med knapriga, rostade frukostflingor, Granola, har ofta ett mycket högt innehåll av socker och tillsatser. Om du gör din egen Granola har du koll på innehållet och du kan dessutom blanda i det du tycker är godast.

Ingredienser

  • 175 g havregryn
  • 50 g kokosflingor
  • 50 g hackade hasselnötter
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk ljust farinsocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 dl solrosolja
  • 75 g sultanrussin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Häll havregryn, kokosflingor, hasselnötter, sesamfrön och hälften av sockret i en bunke och blanda. Vispa ihop resten av sockret med vatten i en bringare, tills sockret löst sig.
    3. Tillsätt honung, rivet apelsinskal och olja, vispa ihop. Häll vätskan över de torra ingredienserna, blanda sedan allt med händerna så att det fördelas jämnt.
    4. Sprid ut i en långpanna och baka i ugn 25-30 minuter, vänd blandningen en eller två gånger under tiden, så att alla ingredienser blir jämnt gyllenbruna. Ta ur ugnen och låt svalna helt. Blanda i sultanrussinen och förvara i lufttät burk i upp till 2 veckor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben