Lyxig grönsaksgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En underbar rätt, ensam eller till ev kyckling eller nåt.

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 35 g mandelspån
  • 0,75 dl kokosflingor
  • 4 dl vatten
  • 3 st paprika
  • 2 dl gul lök
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 st broccoli
  • 2 st äggulor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl chilisås
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraîche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tillagning:
    2. Fräs ris, mandelspån och kokosflingor i lite matfett. Tillsätt vatten och salt. Låt koka under lock tills vätskan har kokat in. Sätt ugnen på 200°.
    3. Lägg risblandningen i botten på en smord eldsfast form med. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken. Fräs lök och paprika i lite matfett. Späd med buljong. Låt paprika och lök sjuda under lock tills grönsakerna mjuknar.
    4. Tillsätt broccolibuketterna och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Fördela grönsakerna över riset.
    5. Rör samman crème fraiche, äggulor och majonnäs. Smaksätt med chilisås, pressad vitlök, salt och peppar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i crème fraiche-blandningen. Fördela blandningen över grönsakerna och gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben