Lyxig hallonmousse

Serverar: 8 portioner

Bli lycklig av hallon. Moussen blir fast och fin och går att toppa kladdkaka med eller kanske fylla mellan tårtbottnar? 220 kalorier per portion 15 g fett 5 g protein 15 g kolhydrater

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 500 g hallon
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ kruka citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka 250 g hallon till en kompott ca 5 minuter på svag värme. dra av från värmen och smält ner de urkramade gelatinbladen. Låt svalna.
    2. Separera äggvitor och gulor. Vispa vitorna pösiga. Tillsätt socker och vispa till det blir fast och fluffigt. Vispa grädden. Vänd i den avsvalnade hallonkompotten i 1 dl grädde. Tillsätt resten av grädden och vänd ihop med en slickepott.
    3. Vänd ihop hallongrädden med äggvitorna försiktigt med en slickepott. Mosa 250 g hallon, spara några till garnering. Vänd i moset i moussesmeten så att det blir stora "klumpar" av hallonmos.
    4. Lägg några hallon i botten på varje glas och fyll gärna med hjälp av spritspåse med hallonmousse. Ställ i kylen ca 2 timmar. Servera med hallon och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben