De grönskaliga musslorna som ingår i pizzan, köper du oftast styckvis i fiskdisken.
Ingredienser
Pizzadeg
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Basilikasås
1½ kruka färsk basilika
2 pressade vitlöksklyftor
Rrivet skal av ½ citron
1 msk pressad citron
½ dl olivolja
1 krm salt
1-2 krm svartpeppar
Fyllning
4 grönskaliga musslor
8 pilgrimsmusslor
6-8 scampi
20 småbläkfiskar (baby octopus)
150 g halverade cocktailtomater
1 grillad inlagd paprika (Zeta peperoni grilati)
4-5 strimlade salladslökar
125 g smulad fetaost
150 g grovt riven mozzarella
Instruktioner
- Pizzadeg:
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i det ljumma vattnet. Blanda ner olivolja och salt och arbeta ner mjöl lite i sender till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Täck med bakduk och ställ att jäsa ca 30 min.
- Basilikasås:
Blanda i en mixer basilika, vitlök, citronskal och citronsaft och kör några sekunder. Tillsätt olja lite i taget under gång till en jämn grön massa. Smaka av med salt och peppar.
- Pizzorna:
Sätt ugnen på 250 grader och sätt samtidigt in en plåt så att den blir het. Ta upp pizzadegen och dela den i 4 lika delar. Kavla ut dem till rundlar eller ovaler så pass stora att de får plats 2 i taget på plåten.
- Lägg pizzabottnarna på bakplåtspapper och bred först ut ett jämt lager basilikasås på varje botten. Fördela sedan fyllningen med fetaost och mozzarella överst
- Ta ut den heta ugnsplåten och hasa eller lyft försiktigt över bakplåtspapperet med pizzorna till den. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Gör samma sak med de andra 2 pizzorna på bakplåtspapper.
Liknande recept
Kommentarer (0)