Lyxig hummerragu

Serverar: 2 portioner

En riktigt läcker liten förrätt.

Ingredienser

  • 1 hummer, färsk eller fryst
  • 4 champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 2 tsk smör
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 krm kajennpeppar
  • ½ - 1 msk hummerfond
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Ev konjak
  • Finhackad persilja
  • Finriven parmesan
  • Instruktioner

    1. Börja med att dela hummern och skrapa ur allt kött. Skär stjärten i små bitar och spara klona till dekoration.
    2. Finhacka schalottenlökarna och fräs dem mjuka med smöret i en stekpanna. Blanda i senap, dragon och kajennpeppar. Rör ner fond och hummerbitarna. Späd med grädden.
    3. Låt puttra ihop och smaka av med lite salt och ev konjak. Blanda i persilja och parmesan efter smak.
    4. Dekorera med klorna. Kan även serveras på toast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben