Lyxig Jansson med Allerum Herrgård

Serverar: 4 portioner

Trött på ditt gamla vanliga Jansson recept? Testa den här lite lyxigare varianten...servera med en liten sked rom och fint skuren rödlök eller gräslök.

Ingredienser

  • 400 g fast potatis
  • 1 dl vispgrädde
  • 1½ dl mjölk 3%
  • 100 g Allerum Herrgård, riven
  • ½ msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 6-8 ansjovisfiléer
  • 4 tsk löjrom eller annan kaviar
  • Gräslök eller rödlök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i centimeterstora kuber. Lägg den i kokande saltat vatten och koka tills den är mjuk.
    2. Låt bitarna rinna av i ett durkslag och lägg dem i en kastrull. Slå på grädden och mjölken och låt koka upp.
    3. Stek under tiden den hackade löken i smör med lite socker. Rör hela tiden så att det inte bränner fast.
    4. När potatisen har kokats krämig efter ca 5 min vänds lök, tärnad ansjovis, smör och ost ner.
    5. Smaka av med salt och peppar. Servera med en liten sked rom och fint skuren rödlök eller gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben