Fläskfilé späckad med Allerum Herrgård
Oj, vad gott!!
Ingredienser
700-800 g fläskfilé
100 g ost, Allerum Herrgård
1 pkt, 140 g bacon
8 späda morötter
4 palsternackor
4 persiljerötter
1 rotselleri
4 dl naturell yoghurt
2 vitlöksklyftor
½ kruka timjan
25 g smör
1/3 dl olivolja
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Skär osten i stavar. Skär ett djupt snitt i filén och fyll den med oststavar.
Salta och peppra. Bind ihop filén med bacon, men inte alltför hårt för då rinner osten ut när köttet steks.
Skala rotfrukterna, dela palsternackorna och persiljeroten i hälfter. Skär rotsellerin i stora, tunna skivor.
Smält smör tillsammans med olivolja och häll på rotfrukterna.
Stek köttet och rotfrukterna i ugn, 175°, cirka 20 minuter.
Finhacka under tiden vitlöken och blanda den med yoghurten.
Låt köttet vila ett par minuter och skär det i skivor. Lägg upp och toppa med färsk timjan.
Liknande recept
Lyxig Jansson med Allerum Herrgård
4
Grovt bröd med med Allerum Herrgård
2
2
Fläskfilé i chutneysås
4
25 min
4
3
Fläskfilé under roqueforttäcke
4.9
30 min
4
4
Fläskfilé med franska smaker
4.6
4-5
2
Fläskfilé med ox- och rödvinsfond
4
4
1
Thailändsk fläskfilé
4
4
1
Wokade nudlar med fläskfilé
4.7
30 min
4
15
Ostgratinerad fläskfilé
4.7
35 min
4
53
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!