Fläskfilé späckad med Allerum Herrgård

Oj, vad gott!!

Ingredienser

  • 700-800 g fläskfilé
  • 100 g ost, Allerum Herrgård
  • 1 pkt, 140 g bacon
  • 8 späda morötter
  • 4 palsternackor
  • 4 persiljerötter
  • 1 rotselleri
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ kruka timjan
  • 25 g smör
  • 1/3 dl olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär osten i stavar. Skär ett djupt snitt i filén och fyll den med oststavar.
    2. Salta och peppra. Bind ihop filén med bacon, men inte alltför hårt för då rinner osten ut när köttet steks.
    3. Skala rotfrukterna, dela palsternackorna och persiljeroten i hälfter. Skär rotsellerin i stora, tunna skivor.
    4. Smält smör tillsammans med olivolja och häll på rotfrukterna.
    5. Stek köttet och rotfrukterna i ugn, 175°, cirka 20 minuter.
    6. Finhacka under tiden vitlöken och blanda den med yoghurten.
    7. Låt köttet vila ett par minuter och skär det i skivor. Lägg upp och toppa med färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben