Lyxig jordgubbscheesecake

Serverar: 8 portioner

Ljuvlig cheesecake med smak av sommar. Knaprig botten och två smarriga fyllningar. Lyxa till det lite extra och dekorera den med färska jordgubbar.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 250 g digestivekex
  • Fyllning 1
  • 300 g färskost, te x philadelphia
  • 1 dl naturell yoghurt, 10%
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 150 g jordgubbar, frysta och halvtinade
  • Fyllning 2
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 msk socker
  • ½ msk vaniljsocker
  • ½ msk pressad citronsaft
  • Rivet skal av ½ citron
  • Dekoration
  • Färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Smula kexen fint. Rör ner smöret i kexsmulet. Tryck ut smulorna i en springform ca 20 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den svalna.
    3. Fyllning 1: Mixa färskost, yoghurt, ägg, socker och jordgubbar till en slät smet i en matberedare. Häll smeten i formen ovanpå bottnen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
    4. Fyllning 2: Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker, samt citronsaft och skal. Häll fyllningen överst i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ytterligare ca 10 minuter.
    5. Låt den svalna och gärna vila i kylen över natten. Dekorera cheesecaken med färska jordgubbar vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben