Lyxig karamelltårta!

Serverar: 6-8 portioner

Jättegod

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g smör el margarin
  • 200 g smulade chokladcookies
  • Karamellcreme
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • 1/2 dl socker
  • Chokladcreme
  • 200 mörk blockchoklad
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 40 g smör
  • Vispgrädde
  • Frukt
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smör, blanda ned smulade kakor. Tryck ut i form med löstagbar botten. Låt stelna i kyl 30 min.
    2. Karamell: Blanda grädde, smör, socker i en kastrull. Låt sjuda på svag värme tills den tjockar. Kyl krämen och häll över botten. Ställ i kyl tills krämen stelnat ca: 3 tim.
    3. Chokladcreme: Blanda choklad, grädde, socker o smör i kastrull. Sjud samman till jämn smet på svag värme. Låt cremen svalna innan den hälls över karamellcremen. Ställ tårtan i kyl, gärna över natten.
    4. Garnering: Spritsa vispad grädde som små rosor över kakan och lägg på någon god frukt. (På den jag åt var det jordgubbar. I originalreceptet är det röda vinbär).

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    spisen 4 februari 2009

    Nä detta blev ingen höjdare! Alldeles för "smörig" smak för min del - men den chokladkrämen var god så den kanske man kan använda till annat...

    Nickis 15 mars 2021

    Favvotårtan. Har den alltid till påsk

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben