Lyxig kinawok

Serverar: 4 portioner

Finaste nötfilé, späda grönsaker och kryddor från Fjärran Östern - enklare kan det inte bli!

Ingredienser

  • 300 g nötfilé
  • 1 liten gul lök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 4 msk sojasås
  • 2 msk torr sherry
  • 1 purjolök
  • 2 selleristjälkar
  • 100 g böngroddar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk kinesisk kryddblandning eller spiskummin
  • Instruktioner

    1. Putsa och torka av nötfilén. Strimla köttet fint och lägg det i en skål. Skala och hacka lök och ingefära fint.
    2. Blanda soja, sherry, lök och ingefära. Häll marinaden över köttet och låt det stå 15 minuter.
    3. Tvätta och skölj purjolöken noga, skär den i ½ cm tjocka, sneda bitar. Skölj selleristjälkarna och skär dem i tunna skivor. Skölj och låt böngroddarna rinna av.
    4. Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna med höga kanter. Bryn köttet med marinaden på stark värme, ca 3 min. Rör om hela tiden. Tillsätt selleri och purjolök och stek ytterligare 2-3 minuter under fortsatt omrörning.
    5. Låt böngroddarna fräsa med ca 1 minut under omrörning. Krydda och smaka ev av med mer sojasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben