Lyxig köttgryta

Serverar: 8 portioner

Tid: 4 timmar

Vet inte vart grundreceptet kommer ifrån men jag kommer göra denna många gånger vid lyxiga tillfällen.

Ingredienser

  • 800 gram nötkött t.ex nötbog
  • 2 pkt bacon
  • 2 gula lökar
  • 3 scarlottenlökar
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 6 lagerblad
  • 5 msk delikatesskryddad tomatpuré
  • 800 gram krossade tomater
  • 10 kvistar timjan
  • 1,5 dl kalvbuljong
  • 2 msk soja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1grönsaksbuljong
  • 1dl svamp, jag använde torkade kantareller
  • Salt
  • Peppar
  • 5 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar ca 4x 4 cm. Bryn i smör. Börja grytan med att steka hackad bacon, klyftor gul lök., hackad schalottenlök. Häll sedan över kött, krossade tomater, vin, vatten, soja, tomatpuré, kalvfond, grönsaksbuljong, kött, lagerblad, färsk avlövad timjan och vitlök. Låt allt puttra utan lock i tre timmar. Späd med mer vatten och kalvfond vid behov. Salta och peppra.
    2. När det är 30 min kvar; i med slantar av morötter, palsternacka och svamp.
    3. Servera med gratinerad jordärtskockspuré och vitlöksstekta sockerärtor.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben