Lyxig krabbpaj
Serverar:
6 portioner
En krämig och god festpaj som passar bra med en god och fräsch sallad.
Ingredienser
Pajdeg
150 g smör
3 ½ dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten
Fyllning
170-175 g salladskrabba
2 ägg
2 dl mellangrädde
1 dl hackad dill
Salt
Peppar
Instruktioner
Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
Sätt ugnen på 250°.
Dela krabbköttet.
Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och vänd ned krabba och dill.
Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten.
Förgrädda pajskalet 10 min.
Ta ut formen. Häll i fyllningen.
Grädda klart i 200° ca 15-20 min.
Liknande recept
Lyxig pastagryta
2.7
20 min
4
2
Lyxiga lussebullar
4.6
40
12
Lyxig laxpasta
40 min
4
Krabbpaj med babyspenat och scampi
6
Lyxig chokladmoussetårta
5
3 h
8
1
Lyxiga chokladägg
4.1
4-6
25
Lyxig köttfärssås
4.8
10
7
Maya´s Lite lyxigare köttfärssås
5
20 min
4
Lyxig lax- och torsksoppa med sting
4.8
1 h 20 min
4-6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!