Lyxig krabbpaj

Serverar: 6 portioner

En krämig och god festpaj som passar bra med en god och fräsch sallad.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 170-175 g salladskrabba
  • 2 ägg
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 dl hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 250°.
    3. Dela krabbköttet.
    4. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och vänd ned krabba och dill.
    5. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten.
    6. Förgrädda pajskalet 10 min.
    7. Ta ut formen. Häll i fyllningen.
    8. Grädda klart i 200° ca 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben