Lyxig lakritskola

Serverar: 70 portioner

Smörkolan med fin lakritssmak försvinner väldigt snabbt från godisfatet.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 1 ½ msk lakritspulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl farinsocker
  • ½ dl glykos
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smält smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i 3-5 minuter till gyllenbrun färg.
    2. Tillsätt lakritspulver, grädde, farinsocker, glykos och vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten klarar ett kulprov eller är 124 grader, ca 20 minuter.
    3. Häll i en form med bakplåtspapper ca 20x25 cm. Låt svalna ca 15 minuter, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och slå in i papper.
    4. Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast och hård.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben