Lyxig lasagne med mozzarella

Serverar: 5 portioner

Riktigt god lasagne och lika onyttig =)

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 stora lökar
  • 4 st buljongtärningar
  • 6 st vitlöksklyftor (jag brukar ta fler)
  • 2 st lagerblad
  • 2 st burkar med krossade tomater
  • Tomatpuré
  • Socker
  • Bechamelsås (jag brukar göra dubbel sats)
  • 2 msk smör
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 7 dl röd mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven ost
  • Riven ost
  • 2 st mozzarella
  • Instruktioner

    1. Hemlighetet bakom en riktigt god köttfärssås är att den får koka länge minst 1 timme.
    2. Bryn köttfärs och lök. Tillsätt med lite tomatpuré och pressad vitlök (ska ej fräsas med från början). Tillsätt krossade eller hela tomater på burk och buljongen. Tillsätt socker snåla inte, tomatbaserade saker ska alltid sockras. Smula ner lagerblad fint och peppra. Låt puttra minst 1 timme. Häll i en skvätt grädde mot slutet.
    3. Bechamelsås: Här ska det inte vara några lättprodukter. Bechamelsås ska göras på röd mjölk och resten visppgrädde d.v.s. någon dl.
    4. Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken och grädden. Rör om och koka såsen 5 min el tills mjölsmaken är borta. Tillsätt salt, peppar och ost.
    5. Täck formen med ett lager bechamel, på med plattor, köttfärs, skivad mozzarella, plattor, bechamel o.s.v. tills formen är full. Täck med riven ost.
    6. Gratinera i ugnen 225 grader i ca 30-40 min.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (1)

    birgni 2 augusti 2012

    Lasagnen blev god nmen jag saknade uppgift på mängden lasagneplattor

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben