Lyxig laxbakelse

Serverar: 12 portioner

Lika festlig som lättlagad är den smakrika förrätten. Perfekt även för dig som gillar GI !!!!!!!!!!!.

Ingredienser

  • 1 dl finhackad dill
  • 2 dl créme fraiche
  • 200 g färskost, naturell
  • 2 msk dijongsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ msk finriven pepparrot eller 2 tsk wasabi
  • 5 gelantinblad
  • 500 g kallrökt lax i tunna skivor
  • 4 msk sesamfrö
  • 150 g räkor med skal
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    Gnid sönder den finhackade dillen i en mortel med lite créme fraiche. Blanda dill, créme fraiche, ost, senap, citronsaft och pepparrot i en skål. Lägg gelantinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ta upp dem, krama ur vätskan och smält dem i 1-2 msk vatten i en kastrull. Värm till fingervarmt. Låt det svalna lite och rör ner blandningen i ostmixen. Skär bort ev. grå partier på laxskivorna. Lägg skivorna omlott på en plastfilm så det blir en rektangel, ca 25x40 cm. Bred på ostmixen och rulla ihop. Lägg rullen kallt några timmar eller till nästa dag och skär i bitar 2-3 cm breda. Rosta sesamfröna i torr stekpanna under ständigt omrörning. Passa så de inte bränns. Rulla bakelserna i sesamfrö och ställ dem på högkant. Garnera med skalade räkor och en dillkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben