Lyxig laxkaka

Serverar: 4-6 portioner

En skaldjursälskarens variant av cheesecake.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 250 g kavring
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 dl finhackad dill
  • 300 g rökt lax
  • 200 g skalade räkor
  • 1 citron
  • 2 dl creme fraiche
  • salt
  • vitpeppar
  • Garnering
  • 50 g sikrom
  • smörgåskrasse
  • Instruktioner

    1. Kör kavringen till smulor i matberedare. Mixa ihop det med smält smör. Tryck ner degen i en form ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl minst 1 timme.
    2. Hacka dill, lax och de skalade räkorna och riv citronen på rivjärn utan att få med det vita.
    3. Rör ihop allt med creme fraiche. Smaka av med ev salt och peppar.
    4. Bred blandningen på den kylda brödpajen och dekorera med sikrom och krasse.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben