Lyxig laxrulle

Serverar: 6-8 portioner

Perfekt som förrätt eller till buffé. Gör den gärna kvällen innan så den hinner gotta ihop sig.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • Fyllning
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl dill
  • 1 msk senap
  • 200 g gravad lax
  • ½ purjo
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, tillsätt vatten och låt det koka upp. Tillsätt mjölet och elvispa stills smeten släpper kastrullbotten. Sätt över smeten i en bakbunke. Till sätt äggen-ett i sänder och vispa med elvisp efter varje.
    2. Bred ut smeten på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 15 minuter.
    3. Fyllningen: Hacka purjo och lax smått. Tillsätt cremefraiche, dill och senap. Salta och peppra. (Var försiktig med salt, endast en liten gnutta räcker.) Rör ihop.
    4. När "brödet" svalnat så fördelar du fyllningen över det. Och rullar ihop som en rulltårta. Skär i 3 cm tjocka skivor. Servera med tex lite sallad eller rom eller citronskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben