Lyxig marsánbullplåt

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lite extra lyxig plåt med marsánsås och mandelmassa.

Ingredienser

  • 150 g rumstempererat margarin eller smör
  • 75 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 10 dl mjöl + lite till utbaket
  • Fyllningar
  • 200 g mandelmassa
  • 2 msk socker
  • 5 droppar bittermandelessens
  • 50 g smör
  • 3 msk grädde
  • och
  • 5 dl marsánkräm
  • 1dl vispad grädde
  • Garnering
  • Ägg
  • Pärlsocker/ flagad mandel
  • florsockerglasyr (florsocker och lite vatten)
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarm. Blanda ner jäst, salt, socker, smör, och äggen i mjölken. Knåda in allt mjöl. Jäs 30 min.
    2. Gör fyllningarna: Vispa gärna mandelmassafyllningen. Gör marsánkrämen, låt svalna och blanda ner grädden.
    3. Dela degen i 2 delar.
    4. Kavla ut en del lika stor som din ugnsplåt och lägg dit den. Bred på marsánkrämen.
    5. Kavla ut den andra degen och bred på mandelmassablandningen. Vik dubbel och skär långa remsor. Tvinna något och lägg i eget önskat mönster.
    6. Starta ugnen på 200 grader.
    7. När ugnen är uppvärmd: Pensla remsorna med ägget och strö över flagad mandel och/eller pärlsocker.
    8. Grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. (Ringla över florsockerglasyr om så önskas.)
    9. Skär eller dela i önskad storlek.
    10. Avnjutes med ett glas iskall mjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    Stina_gott 24 juni 2008

    Dessa bullar var himmelskt goda, nästan som wienerbröd. Inte svårt att göra heller. Det blev succé i familjen.

    Annras 9 juli 2008

    Hej Cina! Jag har just bakat din marsánbullplåt och smakat den också! Jag säger bara: Mmmmmmmmmmm ...... aaaaah!! Här kommer 5 stjärnor till! Kram Ann

    issis 5 september 2008

    Hej Cina. Tack för ett utsökt recept. Sätter helt klart 5 poäng. Ps. Jag satte till mer mjöl.

    kattis63 14 september 2008

    Oj, vad gott! Det här kommer jag baka ofta. Har dina havrelimpor på jäsning, återkommer med kommentar. Tack snälla för recetet. Kram/ Katarina

    intill 25 september 2008

    Hej cina Jag har bakat efter ditt recept på marsànbullplåt,de var jättegoda .Jagkommer att baka dem igen, det blir en femma. Hälsningar från Ingrid

    blodpudding 27 januari 2009

    Hej Cina! Har just bakat dina bullar.... å de finns bara en komentar till dom..... Gu va goa :) Tack för detta super recept kommer defenitivt att bli fler plåtar med dessa bullar! /Kram Linda

    tildaolouise 4 maj 2009

    feeeeeeeeeeeeemma! Underbara

    olretass 17 april 2012

    5 - femma - 5 - smasken - för 5! tackar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben