Lyxig mexipizza

Serverar: 4 portioner

En lyxigare pizza med hemmagjord tomatsås, 2 goda toppingar och en ljuvlig guacamole med limesnärt som passar perfekt till.

Ingredienser

  • Pizzabotten
  • 25 g jäst
  • 1½ dl ljummet vatten
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • ½ dl olivolja
  • 3½ dl vetemjöl
  • Tomatsås
  • 350 g krossade tomater
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • Topping 1
  • 1 röd lök
  • ½ zucchini
  • 1 grön paprika
  • 1 stor tomat
  • 200 g god lagrad ost
  • Topping 2
  • 400 g lövbiff
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Jalapeno
  • Färska örter
  • Guacamole med limesnärt
  • 2 mogna avokador
  • 1 lime
  • 1 burk créme fraiche, 2 dl
  • ½ röd chili
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop pizzadegen och låt den jäsa till dubbel storlek.
    2. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i olja i ett par minuter. Tillsätt tomatkross och örter. Koka ihop tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.
    3. Dra eller kavla ut degen mycket tunt på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa i 10 minuter.
    4. Skiva rödlök, zucchini, paprika och tomat. Bred över tomatsås på pizzabotten och topping 1.
    5. Sätt ugnen på 250 grader. Baka i ugnen till pizzan har fått fin färg, ca 10 minuter.
    6. Medan pizzan är i ugnen steker du strimlad lövbiff snabbt i mycket het panna ihop med riven vitlöksklyfta samt salt och peppar.
    7. Mosa avokadon med lime och rör ner créme fraiche, finhackad chili och smaka av med salt och peppar.
    8. Ta t pizzan och lägg på topping 2. Servera med en klick guacamole.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben