Lyxig morotssoppa

Serverar: 4 portioner

Krämig och mycket god!

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • ½ g saffran
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 8 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 1 brk kräftstjärtar i lag
  • 2 msk finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morötterna och löken i mindre bitar.
    2. Dela fänkålen och ta bort rotfästet, strimla resten av fänkålen fint. Skala och finhacka vitlöken.
    3. Fräs grönsakerna i olivoljan i en kastrull på låg värme i ca 8 min. Tillsätt saffranet och cayennepepparn, låt fräsa ytterligare ett par minuter.
    4. Tillsätt vinet och apelsinsaften. Låt koka tills hälften av vätskan återstår.
    5. Tillsätt vattnet, buljongen och grädden. Låt småputtra i ca 10 min. Smaka av med salt och eventuellt lite peppar.
    6. Mixa soppan slät. Servera med kräftstjärtarna och dillen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    labanclara12 9 maj 2009

    stark men god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben