Lyxig pasta-wok

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt, snabbt och gott.

Ingredienser

  • 500 g fusilli el gnocchi pasta + salt för kokning
  • 300 g oxfilé
  • 1 broccoli
  • 1 paprika
  • 2 dl svarta oliver
  • 100 g valnötter
  • 1 vilöksklyfta
  • 6-8 cl olivolja
  • 1 msk torkad persilja
  • knappt en tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpepar
  • 2 tsk riven parmesanost
  • Instruktioner

    Koka pastan för sej. Hetta upp en wok med olivoljan i. Riv en vitlöksklyfta och låt den fräsa med en stund. Lägg sedan i oxfilén skuren i bitar. Hälften i taget blir lagom. När du stekt köttet, samla allt köttet i woken och lägg i broccolin. Salta och peppra och låt steka/woka 5-10 minuter. Skär paprikan (färgen spelar ingen roll) i bitar, och lägg ner den i woken. Tillsätt oliver och valnötter och häll över den avrunna pastan. Strö över persilja, vitlökspulver och parmesan, lite i taget och blanda däremellan. Njut med en mogen röd Bordeaux.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LiliH 16 mars 2011

    Blev jättepopulär hos oss. Men ta lite mindre pasta. 400 g räcker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben