"Lyxig" Piratsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fisksoppa med karibiska smaker som till och med barnen kommer tycka om!

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st morötter
  • 3 st skalade potatisar
  • 1 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 st skaldjursbuljongtärning
  • 2 tsk ingefära
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 burk (400g) kokosmjölk
  • 2 tsk havssalt
  • 1 krm peppar
  • Skal och saft från en lime
  • 200 gram skinnfri laxfilé
  • 200 gram skinnfri torskfilé
  • 1 msk ananasjuice
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i tärningar. Blanda limesaft, honung, ananasjuice, peppar och 1 tsk salt i en påse. Lägg i fiskbitarna.
    2. Hacka lök och vitlök och tärna morötterna och potatisen. Fräs med smör i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningarna. Låt sjuda i ca 10 minuter. Blanda mjölet med lite av kokosmjölken och blanda i. Tillsätt limeskal, ingefära och resten av kokosmjölken. Låt soppan sjuda i ett par minuter. Smaka av. Stek fisken med smör i en stekpanna tills den fått färg. Lägg sedan ner den försiktigt i soppan och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    3kvart 4 december 2012

    Den här soppan kommer jag att laga fler gånger, väldigt god och alla tyckte om den. Jag mixade soppan när den kokat klart utan att lägga i laxen, det blev en härlig gul färg på den. Tack så mycket för att du delade med dig av dina matlagningskunskaper.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben