Lyxig pumpakaka

Serverar: 12 portioner

Underbar kaka med en kryddig ton som passar väldigt bra till den krämiga toppingen.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl rörsocker
  • 1 msk kanel
  • ½ msk malen ingefära
  • ½ msk malen kardemumma, gärna nymalen för bästa smak
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 4½ dl grovriven pumpa (butternut)
  • 1½ dl neutral olja
  • Topping
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl florsocker
  • Finrivet skal från 1 apelsin (endast det orangea)
  • 200 g färskost
  • Pumpakärnor, torrostade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna, riven pumpa och olja i äggblandningen. Häll smeten i en smörad, bröad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt kallna.
    3. Topping: Vispa smör, florsocker och apelsinskal fluffigt. Vänd ner färskosten och rör till en jämn smet.
    4. Bred toppingen på kakan och toppa med torrostade pumpakärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben