Lyxig rabarbersmulpaj med ingefärssmak

Serverar: 10 portioner

Ingefäran tar fram det syrliga i rabarbern och ger pajen en frisk smak. Prova!

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 2½ dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 400 g rabarber
  • ½ dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ paket vaniljsås (finns i kyldisken av tex märket milda eller kelda)
  • Servering
  • Vaniljsås, vispad grädde eller glass
  • Instruktioner

    1. Smält smör i en kastrull. Blanda havregryn, vetemjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Häll matfettet över de torra ingredienserna och rör om. Bred ut hälften av smuldegen i en smord pajform.
    2. Skär rabarbern i tunna skivor och lägg dem i en skål. Tillsätt socker, potatismjöl och ingefära, blanda runt. Bred ut rabarbern över smuldegen.
    3. Vispa vaniljsåsen och bred den ovanpå rabarbern. Toppa med resten av smuldegen. Grädda pajen i 175 grader i ca 35 minuter.
    4. Servera smulpajen med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben