Lyxig räkpanna

Serverar: 4 portioner

Detta är en rätt för alla som älskar räkor. Smaken förhöjs med cashewnötter och krispiga grönsaker. Laga den gärna i woken.

Ingredienser

  • 300 g skalade medelstora räkor
  • 1 stor, gul lök
  • 1 stor, röd paprika
  • 1 blekselleristjälk
  • 250 g champinjoner
  • 50 g sockerärter
  • ½ dl kycklingbuljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk maizena
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl hackade cashewnötter
  • ½ strimlad purjolök
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla löken. Ansa och strimla paprikan fint. Skölj och ansa selleristjälken och skär den i fina skivor. Ansa och skiva champinjonerna. Ta bort stjälken från sockerärterna. Hacka vitlöken fint. Blanda buljong, soja, maizena och vinäger väl i en skål.
    2. Hetta upp 2 tsk olja på medelvärme i en wokpanna. Tillsätt lök, paprika och selleri. Bryn under omrörning tills grönsakerna börjar mjukna, ca 2 minuter. Tillsätt svampen och bryn under omrörning i ytterligare 2 minuter. Tillsätt sockerärterna. Bryn ytterligare 2 minuter och lägg upp grönsakerna i en skål.
    3. Hetta upp resten av oljan och lägg i räkorna. Fräs dem tills de blivit genomvarma, 2-3 minuter. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med en kort stund.
    4. Lägg tillbaka grönsakerna i woken och tillsätt buljongblandningen. Koka upp och låt sjuda i en minut. Strö över hackade cashewnötter och strimlad purjolök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben