Lyxig rulltårta a la viktväktarna

Gott någon gång! Dela den i 8 bitar så blir det 4 poäng per bit eller ta den i mindre bitar och räkna om.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk sylt
  • 1 msk vispad mellangrädde
  • 1 halv konserverad persika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölet i ägg/sockerblandningen.
    3. Lägg ett bakpapper i botten på en ugnsfast form, ca 25×35 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 5-8 minuter.
    4. Blanda sylten med den vispade mellangrädden. Låt kakan svalna.
    5. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop. Spara ev. lite till dekoration eller till att göra bakelser av. Garnera med persikan skuren i mindre bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben