Lyxig skaldjurskrans

Serverar: 8-10 portioner

Denna skaldjurskrans serveras tillsammans med sallad och gott bröd till entrérätt eller som en liten kvällsrätt.

Ingredienser

  • 1 burk röd stenbitsrom à 100 g
  • 300 g räkor med skal
  • 1/2 ask surimi med krabbsmak i lag
  • 3 hårdkokta ägg
  • 100 g färska champinjoner
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1/2 bunt dill
  • 5 gelantinblad
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 500 g räkor med skal
  • Sallad
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Tina räkorna om de är frysta. Skala och dela dem i mindre bitar. Låt surimin rinna av och dela den sedan i mindre bitar. Skala och hacka äggen. Ansa och hacka svampen. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in.
    2. Rör samman crème fraiche med majonnäs och pressad citronsaft. Tillsätt räkor, surimi, hackade ägg, kall svamp, stenbitsrom och hackad dill.
    3. Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5-6 minuter. Krama ur vätskan och smält dem på svag värme tillsammans med 1 msk vatten. Låt det svalna något innan gelantinet röres ned i en fin stråle i skaldjursmassan.
    4. Häll upp massan i en vattenskjöld kransform och ställ den kallt minst 3 timmar, gärna över natten.
    5. Stjälp upp skaldjurskransen och garnera med sallad, citron, skalade räkor och dill.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben