Lyxig skaldjurslasagne

Serverar: 4 portioner

En lyxigare lasagne med mycket smak och ljuvlig sås. Kan serveras till vardags som till fest.

Ingredienser

  • 8 fullkornslasagneplattor
  • 500 g rökt torsk
  • 6 dl mjölk
  • 1 msk citronjuice
  • 8 pepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Några kvistar persilja
  • 1.25 dl riven cheddarost
  • ½ dl riven parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 60 g smör
  • 1 stor lök
  • 1 grön paprika
  • 1 liten zucchini
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 1½ dl vitt vin
  • 1½ dl vispgrädde
  • 125 g skalade räkor
  • 1.25 dl riven cheddarost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader. Koka lasagneplattorna i en stor gryta med saltat vatten tills de nästan är klara. Låt rinna av och lägg åt sidan.
    2. Lägg fisk, mjölk, citronsaft, pepparkorn, lagerblad och persilja i en stekpanna och koka upp. Lägg på ett lock och låt sjuda i 10 minuter. Tag upp fisken och avlägsna eventuella ben eller skinnrester. Dela upp köttet i skivor. Sila och ta tillvara på fiskspadet.
    3. Skala och skiva löken. Kärna ur och hacka paprikan Skär zucchinin i tärningar. Smält smöret i en stekpanna och stek lök, paprika och zucchini i 2-3 minuter. Blanda i mjölet och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt sakta fiskspadet, rör sedan ner vin, grädde och räkor. Låt sjuda i 2 minuter. Tag av pannan från spisen, tillsätt osten och krydda.
    4. Smörj en ugnsfast form. Häll i en fjärdedel av såsen och sprid ut den i formen. Täck såsen med 3 lasagneplattor. Häll på ytterligare en fjärdedel av såsen. Lägg ut fisken ovanpå och täck med hälften av såsen. Avsluta med ett lager lasagneplattor coh resten av såsen. strö cheddar- och parmesanost över.
    5. Gratinera i ugnen 25 minuter eller tills ytan är gyllene och bubblar. Servera lasagnen eventuellt med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben