Lyxig skaldjurspaj med vin.

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

En riktigt god paj att bjuda på.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 purjolök ca 15 cm
  • 3 msk hackad dill
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 3 tomater
  • 100 g broccoli
  • 100 g rökt lax
  • 200 g kräftstjärtar
  • 500 g oskalade räkor
  • 4 stora ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör den till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 1 timma. Sedan förgräddas pajskalet i 10 min i 200 graders ugn.
    2. Strimla och smörfräs purjolöken i en kastrull. Hacka dillen. Vispa samman mjölk, grädde, vin och ägg i en bunke. Tillsätt dillen. Skiva tomaterna. Förkoka broccolin och låt den rinna av på handduk. Skär den rökta laxen i fina strimlor. Fyll pajskalet med alla ingredienserna. Avsluta med att täcka fyllningen med tomatskivorna. Slå på äggstanningen så nivån kommer en centimeter från kanten. Grädda pajen färdig i 225 gr i 45 min eller till fyllningen stannat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben