Lyxig skaldjurssallad

Serverar: 6 portioner

Denna sallad är en perfekt förrätt när du vill bjuda på något extra festligt.

Ingredienser

  • 1 kokt hummerstjärt
  • 500 g skalade räkor
  • 300 g blandad sallad
  • Dressing
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl finhackad, färsk dill
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 avokado
  • Instruktioner

    1. Klipp upp undersidan av hummerstjärten och ta ut köttet. Skiva hummerköttet i 1 cm tunna skivor.
    2. Skölj och ansa salladen och riv den i munsstora bitar. Lägg upp salladen på sex tallrikar. Lägg hummerskivor och räkor snyggt ovanpå salladen.
    3. Blanda vinäger och senap och vispa ner oljan lite i taget med en gaffel. Tillsätt dill och färskpressad citron. Vispa dressingen tills den får en krämig konsistens.
    4. Skala avokadon och skär den i 2 cm stora tärningar. Vänd ner tärningarna i dressingen och lägg dem på salladen. Droppa resten av dressingen på salladen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben