Lyxig spättagratäng

Serverar: 4 portioner

En sås som passar till de flesta fiskar I dag hade jag den till rödspätta

Ingredienser

  • 500 g spätta eller annan fisk
  • Salt
  • Peppar
  • Gratängsås
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl grädde
  • 1-2 msk hummerfond
  • ½ tsk flytande citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Salta och peppra fisken. Lägg i en smord ugnsform.
    3. Smält smöret i en kastull, strö över mjölet och späd med vin, grädde och fond.
    4. Koka upp under omrörning och smaka av med salt, peppar och citron.
    5. Häll såsen över fisken. Grädda i ca 20 minuter.
    6. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben