Lyxig strömmingslåda med skaldjur

Serverar: 6 portioner

Till påskbordet, midsommarbordet, julbordet eller när man vill.

Ingredienser

  • 1 kg strömmingsfilé
  • en klick smör
  • 6-8 ansjovisfiléer
  • 200 g scampi- eller kräftstjärtar, tinade
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader . Smörj en ugnsfast form. Salta och peppra strömmingen på köttsidan. Klipp bort fenorna. Rulla ihop dem med skinnsidan utåt och trava dem i formen. Fördela crème fraiche och ansjovisen ovanpå och skaldjuren runt omkring. Strö ströbröd över alltsammans och häll på grädden. Grädda i 20 minuter. Servera ljummen eller varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben