Lyxig västkuströra

Serverar: 4-5 portioner

En lite lyxigare variant av västkuströra.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 ask kräftstjärtar i lag, 360 g
  • 100 g rökt laxfilé
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 syrligt äpple
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 50 g ishavsrom
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 1-2 msk nyriven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Tina räkorna och skala dem. Låt kräftstjärtarna rinna av väl.
    2. Tärna laxfilén. Skala och hacka äggen. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och finhacka löken.
    3. Rör samman crème fraiche med majonnäs. Rör ner ishavsrom, gräslök och pepparrot. Smaka av med salt.
    4. Vänd försiktigt ner räkor, kräftstjärtar, lax, ägg, äppletärningar och lök. Låt röran stå kallt några timmar innan den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    elisabethugo 11 september 2008

    Provade den var god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben