Lyxig vardagsfiskgatäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Väldigt god och lättlagad, älskad av mina barn.

Ingredienser

  • 1000 g pangasus filé eller annan vit fisk
  • 1 purjolök
  • 2 röda paprikor
  • 2 tomater
  • Dill
  • 500 g oskalade räkor
  • 3 påsar smögensås
  • Olivolja
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Citrusgrillkrydda
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Skölj grönsakerna, strimla paprikan, skär purjolöken i skivor samt skiva tomaten.
    2. Smörj en eldfastform med olivoljan och lägg i purjolöken sedan paprikan. Lägg sedan i fisken i ett jämnt lager och krydda rikligt. Lägg på tomaterna. Gör såsen enligt paketens förskrift och häll den på fisken.
    3. Säll in formen i ugnen i ca 25 min på 175-200 grader.
    4. Under tiden skala räkorna och hacka dillen. När fisken är klar strö över dillen och lägg på räkorna.Servera med kokt eller pressad potatis.
    5. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben