Lyxiga blåbärsbåtar

Serverar: 14 portioner

Dessa vackra blåbärskakor smakar bäst nygräddade. Servera dem gärna med en liten klick vispad grädde som sakta smälter vid kontakt med den ljumma kakan.

Ingredienser

  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk florsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 125 g mandelmassa
  • 3 msk strösocker
  • 75 g rumstempererat smör
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl frysta eller färska blåbär
  • Instruktioner

    1. Lägg smör, mjöl, florsocker och ägg i en matberedare med kniven isatt. Arbeta ihop tills en deg bildas. Dela degen i 14 bitar och tryck ut dem i aluminiumformar.
    2. Nagga bottnarna med en gaffel och förvara dem kallt i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint och rör ihop den med socker och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda smeten väl. Rör ner mjölet i mandelmassesmeten.
    4. Ta fram formarna ur kylen och fördela smeten i dem. Lägg till sist ca 1 msk blåbär i varje kaka.
    5. Grädda ca 15 minuter eller tills de blivit lite ljusbruna i kanten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben