Lyxiga chokladtryfflar

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Mumsiga!

Ingredienser

  • 250 g mörkchoklad 70%
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 msk smör
  • 1 nypa flingsalt
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen i en hushållsmixer. Koka upp grädden och häll i honungen. Häll detta sedan över chokladen under mixning, tillsätt rumsvarmt smör och flingsalt. Mixa. Häll smeten i en plastlåda med lock och låt stelna i ca 4 timmar.
    2. Forma bollar av tryfflen (mellan två teskedar) och rulla detta sedan i kakao.
    3. Man kan smaksätta detta grundrecept med nästan vad man vill. Bara fantasin sätter gränser.
    4. Förslag på smaksättning: Kanel, glögg, citron, pepparmyntsolja, chili, mörk rom, whiskey, kardemumma, päron likör m.m, m.m

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben