Lyxiga cupcakes med rosentopping

Serverar: 12 portioner

Sockersöta muffins med rosentopping och pistage. Rosenvatten hittar du i välsorterade butiker.

Ingredienser

  • 1 3/4 dl vaniljyoghurt
  • 1½ dl mjölk
  • 3/4 dl rapsolja
  • 2 dl socker
  • 1-2 msk rosenvatten
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk maizena
  • ½ tsk bakpulver
  • 1-2 krm kardemumma
  • ½ krm salt
  • 1½ dl osaltade pistagenötter
  • Rosentopping
  • 3-3½ dl florsocker
  • 1 msk smör
  • 2-3 tsk mjölk
  • ½ tsk rosenvatten
  • Garnering
  • Hackade pistagenötter
  • Rosa sockerströssel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Fyll muffinsplåten med muffinsformar. Om du inte har en muffinsplåt, ta 3 formar till varje muffins så att smeten inte flyter ut på plåten.
    2. Vispa ihop yoghurt, mjölk, rapsolja, socker och rosenvatten. Sikta i mjöl, maizena, bakpulver, kardemumma och salt. Mixa tills det är ganska klumpfritt. Vänd ner pistagenötterna.
    3. Fyll muffinsformarna ungefär 2/3 upp och grädda i ca 20 minuter eller tills inget fastnar när du sticker ner en tandpetare. Ta ur dem ur muffinsplåten och låt svalna helt innan du dekorerar.
    4. Topping: Mosa ihop hälften av florsockret och smöret tills konsistensen påminner om brödsmulor. Lägg till mjölken och rosenvattnet samt resten av florsockret. Blanda tills det är helt slätt.
    5. Det går bra att använda mixer men kör försiktigt så det inte blir för varmt och smöret blir för mjukt. Spritsa ett torn på varje muffins. Toppa med nötter och strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben