Lyxiga jordgubbsmuffins med cheesecakesmet och vaniljströssel

Serverar: 16 portioner

Underbart goda sommarmuffins!!

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 125 g smör (rumsvarmt)
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Jordgubbsfyllning
  • 150 g jordgubbar
  • ½ dl strösocker
  • 1½ msk maizena majsstärkelse
  • Cheesecakefyllning
  • 200 g philadelphiaost
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Vaniljströssel
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 60 g smält smör
  • Instruktioner

    Muffinssmet: Vispa smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan försiktigt ner det i smeten. Cheesecakefyllning: Vispa osten mjuk med elvisp. Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Vispa blandningen luftig. Jordgubbsfyllning: Skiva jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse. Vaniljströssel: Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och smält smör. Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt. Lägg knappt en matsked muffinssmet i botten. Lägg på ett lager med jordgubbar (och lite av saften) på smeten. Lägg på knappt en matsked muffinssmet på ena halvan av muffinsformen, fyll på med knappt en matsked cheesecakefyllning på andra halvan. Toppa med lite jordgubbar på mitten. Strö till sist över vaniljströssel. Grädda mitt i ugnen i 180 grader, ca 20-25 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben