Lyxiga laxlådan

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Lax är gott och nyttigt.

Ingredienser

  • 400 g varmrökt lax
  • 5 dl kokt pasta
  • 2 dl babyspenat
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ost
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Dela laxen i bitar. Blanda med kokt pasta och babyspenat ( spara ca 10 blad för att lägga överst). Lägg i en ugnsfast form.
    2. Vispa ihop crème fraiche, ägg, salt och peppar. Häll blandningen över gratängen och strö över riven ost. Lägg på de sparade spenatbladen. Skiva tomaterna och lägg dem på spenaten. Ringla över olivoljan. Gratinera i 200 grader i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anderssalomonsson 2 januari 2012

    Jättegod låda perfekt för överbliven lax

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben