Lyxiga laxrullar

Serverar: 25 portioner

Perfekt tilltugg, eller som förrätt. Laxrullar fyllda med en underbar avokadokräm.

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 1 citron
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 vårlökar eller ½ rödlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 8-10 stora skivor rökt lax, 400-500 g
  • Färsk koriander eller dill
  • Instruktioner

    1. Halvera avokadorna och gröp ur fruktköttet. Mosa fruktköttet med en gaffel och droppa över lite citronsaft. Hacka chilifrukten och löken. Blanda lök, chili, avokado, salt och peppar. Spara lite chili till garnering.
    2. Lägg plastfolie över ditt arbetsbord. Placera laxskivorna på plastfolien så att de överlappar varandra och bildar en plan yta. På så sätt tränger inte avokadoröran ut på foliet.
    3. Bred röran över laxen. Rulla ihop laxen som en rulltårta.
    4. Lägg laxrullen i frysen cirka en timma så att den stelnar och blir lättare att skära. Ta av plasten och skär laxrullen i lagom stora bitar, det bör bli cirka 25 stycken. Lägg upp bitarna på sett serveringsfat och dekorera med chili och koriander eller dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben