Dessa delikata mackor med magert rökt kalkonkött, örter och sallad är den perfekta, lätta lunchmaten.
Ingredienser
8 skivor rökt kalkonkött
½ tsk smör eller margarin
8 skivor ljust lantbröd, rostade
8 salladsblad
1 stor skiva tomat
Färska basilikablad
Majonnäs
2 msk lättmajonnäs
2 msk gräddfil
2 msk hackad färsk basilika eller ½ tsk torkad
1 msk pressad citronsaft
Instruktioner
- Smält matfettet i en fettsnål stekpanna på medelvärme och bräck kalkonköttet långsamt tills det är knaprigt, ca 10 minuter. Låt det rinna av på hushållspapper.
- Gör majonnäsen. Blanda majonnäs, gräddfil, basilika och citronsaft i en liten skål.
- Bred majonnäsen på de rostade brödskivorna. Lägg på salladsblad, tomat, kött och toppa med färska basilikablad på 4 skivor. Lägg på de återstående skivorna och dela mackorna diagonalt till trekanter.
Liknande recept
Kommentarer (0)