Lyxiga lunchmackor

Serverar: 4 portioner

Dessa delikata mackor med magert rökt kalkonkött, örter och sallad är den perfekta, lätta lunchmaten.

Ingredienser

  • 8 skivor rökt kalkonkött
  • ½ tsk smör eller margarin
  • 8 skivor ljust lantbröd, rostade
  • 8 salladsblad
  • 1 stor skiva tomat
  • Färska basilikablad
  • Majonnäs
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 2 msk hackad färsk basilika eller ½ tsk torkad
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en fettsnål stekpanna på medelvärme och bräck kalkonköttet långsamt tills det är knaprigt, ca 10 minuter. Låt det rinna av på hushållspapper.
    2. Gör majonnäsen. Blanda majonnäs, gräddfil, basilika och citronsaft i en liten skål.
    3. Bred majonnäsen på de rostade brödskivorna. Lägg på salladsblad, tomat, kött och toppa med färska basilikablad på 4 skivor. Lägg på de återstående skivorna och dela mackorna diagonalt till trekanter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben