Lyxiga nötchokladbitar

Serverar: 30 portioner

En riktig godiskaka, inget bakpulver ingår men mycket choklad och nötter.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 175 g mjukt smör
  • 4 ½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ¾ dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl grovhackade hasselnötter
  • Chokladglasyr
  • 200 g nötchoklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 ° Smält blockchokladen. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda i chokladen. Blanda mjöl, kakao och salt. Sikta ner det i smeten. Rör till en slät smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 22x30 cm med bakplåtspapper. ( Tar du en större form så blir kakorna inte lika höga och gräddningstiden kortare. ) Grädda i nedre delen av ugnen 30 min. Låt svalna.
    2. Chokladglasyr: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta under omröring. Ställ den att svalna och tjockna något ( sätt den gärna i kylen men passa så att den inte blir för hård ). Bred den på kakan. Låt den stelna i kylen. Skär i rutor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben