En riktig godiskaka, inget bakpulver ingår men mycket choklad och nötter.
Ingredienser
150 g mörk choklad
175 g mjukt smör
4 ½ dl strösocker
4 ägg
2 ½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
½ msk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl grovhackade hasselnötter
Chokladglasyr
200 g nötchoklad
1 ½ dl vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 °
Smält blockchokladen. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda i chokladen. Blanda mjöl, kakao och salt. Sikta ner det i smeten. Rör till en slät smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 22x30 cm med bakplåtspapper. ( Tar du en större form så blir kakorna inte lika höga och gräddningstiden kortare. ) Grädda i nedre delen av ugnen 30 min. Låt svalna.
- Chokladglasyr:
Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta under omröring. Ställ den att svalna och tjockna något ( sätt den gärna i kylen men passa så att den inte blir för hård ). Bred den på kakan. Låt den stelna i kylen. Skär i rutor
Liknande recept
Kommentarer (0)