Klassisk grotta med julig smak. Fyllningen består av en krämig färskost istället för den klassiska sylten. Dessa kakor är det bäst att baka dubbelsats när man ändå gör dem, de kommer att gå åt, jag lovar!
Ingredienser
200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
Fyllning
75 g färskost
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda i vaniljsocker, pepparkakskrydda, kanel, bakpulver och mjöl och arbeta ihop till en deg. Rulla ut degen till en längd och skär i 20 bitar. Lägg bitarna i miniformar som står i ett muffinsbleck. Tryck en fördjupning i varje bit.
- Fyllning:
Rör färskosten smidig. Blanda i florsocker och vaniljsocker. Spritsa fyllningen i fördjupningen. Fyll inte för mycket för fyllningen höjer sig under gräddningen.
- Grädda i ca 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)