De här minipizzorna passar utmärkt på picknicken som förrätt eller ett mellanmål.
Smakar både sött och salt - Päron passar perfekt till getost.
Ingredienser
2½ dl vatten, 37 grader
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
6 dl vetemjöl
2 msk olivolja
Fyllning
200 g prästost
2 päron
1 knippe grön sparris
200 g svensk getost
Tryffelolja
Instruktioner
Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
Riv prästosten och skär päronen i skivor. Koka sparrisen i 3-4 minuter och skär den i bitar. Skiva getosten.
Ta upp degen på bakbordet och dela den i 15 bitar.
Forma varje bit till en liten bulle och kavla eller dra ut dem tilla tunna, runda pizzor med ca 10 cm i diameter.
Lägg över dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i 8 minuter.
Strö prästosten över pizzabottnarna och fördela skivade päron och sparris över. Lägg på getosten och peppra.
Ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter, tills osten smält.
Ringla över lite tryffelolja