Lyxiga picknickpizzor

Serverar: 15 portioner

De här minipizzorna passar utmärkt på picknicken som förrätt eller ett mellanmål. Smakar både sött och salt - Päron passar perfekt till getost.

Ingredienser

  • 2½ dl vatten, 37 grader
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • Fyllning
  • 200 g prästost
  • 2 päron
  • 1 knippe grön sparris
  • 200 g svensk getost
  • Tryffelolja
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Riv prästosten och skär päronen i skivor. Koka sparrisen i 3-4 minuter och skär den i bitar. Skiva getosten.
    3. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 15 bitar. Forma varje bit till en liten bulle och kavla eller dra ut dem tilla tunna, runda pizzor med ca 10 cm i diameter. Lägg över dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i 8 minuter.
    4. Strö prästosten över pizzabottnarna och fördela skivade päron och sparris över. Lägg på getosten och peppra. Ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter, tills osten smält. Ringla över lite tryffelolja

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben