Lyxiga potatishattar

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 40 minuter

Angiven mängd till dekorationerna är avsedd till halva potatismängden, du kan göra båda sorterna till 800 g potatis. Gjorde detta till julbordet, funkar ju även till midsommarbordet m.m

Ingredienser

  • 800 g Felix fryst färskpotatis
  • Ev tandpetare
  • Italienska
  • Salladsblad
  • 2 msk smörgåspikles på tub
  • 5 skivor lufttorkad skinka
  • 10 svarta oliver
  • Basilikablad
  • Salta
  • 5 små salladsblad
  • 1 dl creme fraiche
  • 50 g laxrom
  • 1/4 citron
  • Dillkvist
  • Instruktioner

    Koka potatisen enligt anvisning i lättsaltat vatten, ånga av, låt kallna. Skär av lite av toppen och botten på potatisen så står den stabilt. Ställ potatisen på ett fat och välj en eller båda dekorationerna. Lägg på salladsblad, klicka på pickles eller créme fraiche, dekorera med övriga ingredienser.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AnnaLenaN 20 augusti 2009

    Här skulle jag vilja ha en bild för att förstå hur man ska lägga upp det hela på fatet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben