Lyxiga räktårtan

Serverar: 16 portioner

Festlig smörgåstårta.

Ingredienser

  • 8 st halvor polar- eller hönökaka
  • Fyllning 1
  • 3 hårdkokta ägg
  • 300 g crabfish
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • lite purjolök
  • Fyllning 2
  • 100 g röd stenbitsrom
  • 200 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl gräslök
  • 1/2 dl purjolök
  • Garnering
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • Räkor, ägg, cocktailtomater, ost, vindruvor och skinka
  • Instruktioner

    1. Fyllning 1: Hacka ägg och räkor. Finhacka crabfish och purjolök. Blanda sedan samman alla ingredienserna till denna fyllning.
    2. Fyllning 2: Hacka räkorna, finhacka gräslök och purjolök. Blanda sedan samman alla ingredienserna till denna fyllning.
    3. Bred nu hälften av fyllning 1 på två bröd, som satt ihop till en rundel. Lägg nu två bröd till, och häll över hela fyllning 2. Nu lägger du på två bröd till, häll över resten av fyllning 1. De två sista bröden läggs över tårtan. Nu breds crème fraiche- och majonnäs-blandningen över.
    4. Plasta tårtan med plastfolie och låt stå kallt under natten.
    5. Garnera nu, med det du tycker om.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    IdaKonig 21 mars 2014

    Äter inte själv skaldjur men gjorde denna till våran inflyttningsfest o min familj hylla den till skyarna!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben