Lyxiga små pekanpajer

Serverar: 8 portioner

Mäktiga godingar fyllda med kolakräm och pekannötter.

Ingredienser

  • 100 g smör, smält
  • 16 digestivekex
  • 2 msk socker
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 3 dl ljus sirap
  • 1½ dl brun farinströ
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 dl naturella pekannötter
  • Servering
  • Färska fikon
  • Vaniljglass eller grädde smaksatt med rom och eventuellt vaniljpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Börja med pajskalet. Mixa smält smör, digestivekex, socker och salt i en matberedare till en smulig massa. Tryck ut kexsmulet i 8 minipajformer med löstagbar botten, ca 10 cm i diameter, och ställ på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Ta ut och låt svalna.
    3. Fyllning: Smält smöret i en liten kastrull och låt svalna något. Rör ihop smöret med sirap, farinströ, ägg och salt till en jämn smet.
    4. Fördela de hela nötterna i formarna. Häll över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Lossa försiktigt pajerna ur formarna.
    5. Servera med färska fikon och vaniljglass eller lättvispad grädde smaksatt med rom och eventuellt vaniljpulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben