Lyxiga tryffelbitar

Himmelskt goda! Njut dem i små bitar till nybryggt kaffe.

Ingredienser

  • 200 g ljus choklad
  • 125 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 50 g pistaschnötter
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Chokladglasyr
  • 1½ dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • 1½ msk smör
  • Garnering
  • Pistaschnötter
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka den ljusa chokladen. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker lite pösigt. Hacka pistaschnötterna grovt. Hacka den vita chokladen.
    3. Blanda pistaschnötter, vit choklad, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med chokladen och smöret.
    4. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.
    5. Chokladglasyr: Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen. Dra kastrullen av värmen och låt chokladen smälta i den heta grädden. Klicka i smöret. Låt glasyren stelna till bredbar konsistens.
    6. Bred glasyren över kakan. Låt den stelna. Skär i rutor. Garnera med hackade pistaschnötter. Servera gärna med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben